Despre mine

Libraria lui Andrei

Blogs Home » Litere » Carti » Librăria lui Andrei - Cărți pentru copii

Librăria lui Andrei - Cărți pentru copii

Librăria lui Andrei este un proiect de suflet al familiei noastre: mama, tata și Andrei, doi iubitori de cărți și un novice. Sarcinile au fost împărțite încă de la început: Andrei, cel mai mare mic cititor, ne va recomanda săptămânal cărțile, care i-au plăcut lui tare de tot, ne va desena așa cum simte el de frumos mesajul cărților și cea mai importantă dintre toate: ne va inspira zi de zi, va continua să ne fie muză. Tata, novice în ale cărților pentru copii, dar maestru în tehnologia zilelor noastre, ne va susține mereu toate nebuniile artistice și va avea grijă să ne țină cu picioarele aproape de linia pământului, căci are de-a face cu doi visători artiști în familie. Mai rămân eu, adică mama, jumătate din latura artistică a familiei, creatoare de vise, plină de idei și mereu pregătită să citească o poveste copiilor.Articole Blog

01. Cum am reușit să îl motivăm pe Andrei să citească? - Apr 28, 2019 12:00:00 AM

Multă lume ne întreabă cum am reușit să-l motivăm pe Andrei să citească. Am adunat câteva idei, pe care noi le-am folosit de-a lungul anilor și care ni s-au potrivit de minune. Sperăm că acestea vor constitui un răspuns la întrebarea: "Cum motivăm copiii să citească?"


02. E vremea cireșilor japonezi înfloriți în Berlin - Apr 21, 2019 12:00:00 AM

Recomandare: În special pentru cititorii noștri din Berlin și împrejurimi. Ne-am gândit să vă spunem câteva vorbe despre un loc de poveste, în această perioadă, foarte potrivit pentru a petrece momente de liniște și bucurie, alături de cei dragi sau a răsfoi cartea preferată, într-o ploaie de petale, la fiecare adiere a vântului.


03. 9 cărți pentru copii care ne duc cu gândul acasă și ne alină dorul - Apr 8, 2019 12:00:00 AM

Călătorim prin lume de câțiva ani și am văzut multe locuri, frumoase, spectaculoase, dar de fiecare dată când ne gândim la acasă, suntem cuprinși încet de o nostalgie, un dor, pe care îl simțim și pe care, încercăm să îl alinăm, în fel și chip. Imaginile sau cuvintele, adunate armonios în cărțile multor autori români pot reprezenta o alternativă. Ne-am propus să vă prezentăm o listă de 9 cărți pentru copii, pe care le puteți răsfoi ori de câte ori, dorul de acasă vă copleșește.


04. Cum a fost la Târgul de Carte de la Leipzig - Apr 7, 2019 12:00:00 AM

"...literatura asta nu-i nicidecum o cenușăreasă, ci un drum pe care ar trebui duși toți copiii. La început cu grijă, ținându-i de mână, pentru ca apoi să-și găsească singur punctul în care se vor desprinde ușor și vor începe să zboare." (Ioana Nicolae)

Este deja o tradiție pentru familia noastră să participe, în luna martie, la Târgul de carte de la Leipzig, iar fiecare ediție a avut ceva special.


05. 8 cărți pentru copii recomandate de Andrei - Mar 28, 2019 12:00:00 AM

Continuăm seria recomandărilor lui Andrei cu încă 8 cărți pentru copii, care sperăm să fie pe gustul vostru: "Din Fericire", "Lupul, jucător de poker", "Cele mai frumoase flori", "Pitschi", "Ai o pasăre pe cap", "Suntem într-o carte", "Albinuța" și "Ghici, ghici ce-i aici?"


06. De ce să citim "Doi șoricei" de Sergio Ruzzier? - Mar 20, 2019 12:00:00 AM

"Doi șoricei", de Sergio Ruzzier este o carte care merită să fie descoperită de cât mai mulți cititori. Pe noi ne-a încântat încă de la început formatul mic al cărții, foarte potrivit pentru mâinile curioase ale celor mici. Într-un interviu acordat revistei The Horn Boook, Sergio Ruzzier, spunea că ideea acestui format a avut-o în minte, încă de la începutul proiectului, iar sursa de inspirație a fost îndrăgita autoare Beatrix Potter, căreia i-a urmat exemplul. Cărțile ei, printre care amintim "Povestea iepurașului Peter", "Croitorul din Gloucester", "Povestea veveriței Nutkin" au fermecat milioane de copii și au fost vândute în milioane de exemplare.


07. 7 cărți pentru copii recomandate de Andrei - Mar 10, 2019 12:00:00 AM

Pentru săptămâna următoare, Andrei vă recomandă 7 cărți pentru copii cu vârsta între 3 și 99 de ani - câte o carte pentru fiecare zi a săptămânii. Dragostea pentru cărți începe de mic copil și nu se termină niciodată. Să începem așadar!


08. Primele cărți pentru copii recomandate de Andrei - Feb 20, 2019 12:00:00 AM

Am decis împreună cu Andrei să scriem despre cărțile pentru copii ca i-au plăcut și să împărtășim recomandările lui și altor copii interesați de lectură. Citiul contribuie la dezvoltarea vocabularului și a vorbirii, fie făcând asta indenpendent, fie prin sesiuni de citit de către părinți. Rezultatul poate fi doar pozitiv: copiii își vor îmbunătății dicția și vor învăța să folosescă cuvintele corect.


09. Cum s-a născut proiectul "Poveștile Cristinei"? - Feb 16, 2019 12:00:00 AM

Alex și Cristina Donovici, autorii acestor povești și părinții unei minunate fetițe, Alexandra, au ales să coboare din copacul celor mari în lumea plină de fantezie a copiilor, pe care mulți dintre noi au uitat-o, prin intermediul lor, al poveștilor. Au făcut acest pas de dragul fetiței și pentru a-i îndeplini dorința cea mai arzătoare, aceea de a i se spune mereu alte și alte povești.


10. Activități pentru copii - "Tati, te rog, adu-mi luna de pe cer" - Feb 13, 2019 12:00:00 AM

Cărţile lui Eric Carle sunt inspirate în primul rând din natură şi oferă copiilor şansa să înveţe mereu lucruri noi despre lumea care îi înconjoară. "Copiii se confruntă adesea cu teama de necunoscut. În cărţile mele încerc să combat această teamă şi s-o înlocuiesc cu o atitudine pozitivă. Copiii au o curiozitate instinctivă şi o tendinţă naturală către creativitate. Vreau să le arăt copiilor că a învăţa lucruri noi e ceva fascinant şi distractiv." (Eric Carle)